top of page

contracultura

Contracultura és el nou projecte d’investigació, instal·lació i exhibició de la Cia. Miquel Barcelona. Posant al centre motors comuns que parteixen de la idea de cultura dels marges en contextos occidentals, la Companyia reflexionarà, provocarà i compartirà diferents accions i peces escèniques en cooperació amb diferents agents culturals.

La recerca comença a l’abril de 2022 a través de la recerca de testimonis, projectes i agents culturals amb la voluntat de posar en valor el diàleg i la experiència en primera persona.

La voluntat artística del projecte és revisitar, actualitzar i qüestionar aquestes temàtiques i, en cap cas, privilegiar-les davant d’altres que no hagin estat triades per motius artístics, de desconeixement o situació geogràfica.

A partir d’aquesta tria i tota la investigació contracultural, es conceptualitzen 3 projectes instal·latius (Anatomia, Mur i Ecosistema) i 3 projectes escènics (Utopia, Orgia i Normalitat).

El projecte desemboca en Vigília, un espectacle transdisciplinar sobre el canvi de paradigma.

MAPA_web_cat2.png

En paral·lel

La temporada 22-23, a través del projecte En Residència (impulsat pel Mercat de les Flors i el Graner), s’utilitzarà el projecte per generar un marc teòric que uneixi noves generacions amb pensament crític.

Acompanyament

L’Ateneu Popular 9 Barris i la Caldera estan realitzant un acompanyament conceptual i estratègic del projecte.

Beca per a la recerca i la innovació

cultura_bn.png
bottom of page