Forma_salmo_02.png

Concepte

 

Contracultura és un moviment sociològic organitzat i visible l'acció i els valors del qual contrasten amb els d'una normativa establerta dins d'una societat.

 

Aquest projecte vol fer un ús concret de la contracultura per generar-ne dues accepcions d’interès més:

 

1_ Qüestionament de les dinàmiques culturals vinculades a la pràctica professional, docent i burocràtica.

2_ Moviment cultural paral·lel. Vinculat a un acte invisibilitzat, vulnerable o underground i que conforma la vida cultural activa, reivindicativa i imprevisible d’un territori.

"Contracultura" és el nou projecte de la Companyia Miquel Barcelona en cooperació amb institucions culturals que estiguin interessades en visibilitzar, qüestionar o canviar dinàmiques culturals i el sector artístic. Aquest procés dinàmic i compartit, conclourà amb un espectacle escènic la Temporada 23-24.

Accions

 

1 - #MetaaCultura

Seguint el moviment #MeToo, al maig de 2022 s’obrirà una enquesta i un perfil d’Instagram on, tothom qui vulgui, podrà denunciar pràctiques violentes al voltant del fet cultural amb l’única finalitat d’obtenir dades i  fer-les visibles.

 

Enllaç a la enquesta (fins el 1/8) i Instagram

2 - #ConvocatòriaPerInstitucions

Sabent que la generació de qualsevol projecte escènic sempre té a veure amb la saturació del canal de Convocatòries de les Institucions culturals, al mes de maig obrirem una convocatòria per a Institucions des de la Companyia per a 3 col·laboradors del projecte amb la intenció de qüestionar aquesta dinàmica establerta amb la Institució cultural.

 

Enllaç a la convocatòria (del 16/5 al 17/6)

 

3 - #CosPolític

Partint de la base que el cos, el moviment o la dansa són espais per a la reivindicació, la temporada 22-23 es generaran contextos reivindicatius per a creador@s en actiu en institucions culturals en col·laboració amb Arts Santa Mònica.

 

Més informació companyia@miquelbarcelona.com