1/11

rojos

Descripció

rojos és una peça d’arts escèniques resultat de la intersecció entre dues línies de treball: una recerca de testimonis de la època de postguerra de la Guerra civil espanyola i la recuperació del llegat cultural artístic de la època. rojos s'estrenarà al Mercat de les Flors la temporada 21-22.

 

La intenció de la recerca és triple: 

- recuperar la memòria d’una generació que admet que “no se n’ha parlat prou” per aproximar-la a les noves generacions fent servir un llenguatge interdisciplinari.

- posar en valor la vida clandestina durant la repressió mitjançant les figures artístiques, les dones creadores i el moviment homosexual.

- vincular el moment present amb
la època de postguerra a través de
nous referents, experiències en primera
persona i la construcció d’un relat artístic
—complementari a l’històric— creat a
partir d’imaginaris presents en la
memòria col·lectiva.

1/9

roges

Des de l'agost de 2020 fins al setembre de 2021, a través del procés de creació de 'rojos', s'intervindran artísticament espais de memòria de la època de postguerra i es nodrirà el contingut, estètica i dramatúrgia de la peça final del treball de territori i memòria de diferents festivals i estructures d'exhibició. Ens referim a tallers, col·loquis, associacions, recerca de testimonis i, finalment, pràctiques a través del cos i de la dansa per posar en contacte una generació silenciada (gent gran) i les noves generacions. L'objectiu d'aquestes trobades és doble: trobar informació rellevant sobre aquella època per establir forts paral·lelismes amb el moment actual i generar un marc de contingut per a la peça final escènica.

‘roges’ és la evolució d’aquesta recerca que la companyia va compartint en càpsules en diferents contextos d’exhibició. Ja s'ha representat a Terrats en cultura (20/8/20), Escena Poblenou (25/10/20), Itineràncies (6/12/20), Festival Cantilafont (20/12/20), la Quinzena (6 i 7/3/21), al CC Barceloneta (22/4/21), Terrats en cultura (23/4/21), CC Casa del rellotge (21/5/21), Festival NYS (12/6/21), Figueres es Mou (1/7/21), Fundació La Plana (13/8/21), Castell de Montjuïc (19/9/21), Casa Elizalde (7/10/21), Fira de la Mediterrània (17/10/21) i i està programat a La Lleialtat Santsenca (26/11/21).

Equip artístic

Direcció, concepte i recerca:

Miquel Barcelona 

Mànager: Biel Martínez

Producció: Bruno Valls

Administració: Francisca Araújo

Producció executiva: Tàndempro

Assessoria conceptual i disseny gràfic:

Àurea Estellé Alsina

Composició musical: Carlos Martorell  

Acompanyament coreogràfic: Fàtima Campos 

Acompanyament vocal: Mariona Castillo 

Intèrprets i col·laboradors coreogràfics:

Miquel Barcelona, Helena Gispert,

Martí Güell i Bea Vergés

Equip tècnic

Vídeo: Ignasi Castañé

Fotografia: Nora Baylach

Disseny d’il·luminació: Laura Clos “Closca” 

Disseny de so: Josep Sánchez-Rico 

Disseny de vestuari: Mariona Sala 

Escenografia: Laura Clos “Closca” 

Agraïments: Maria Argentí, Rafaela Casado, Toni Gutiérrez, Oriol Mula, Ester Vendrell, Berta Vilarrasa, Francisca Araújo i Haizea Arrizabalaga.

consulta a l'agenda les properes dates de roges

Coproduït per:

INAEM.jpg
Agita Figueres.jpeg
Fira Mediterrània.png

Amb el suport de: 

KonventLogo.jpg
logo LaTurbo.png
cantilafont.png
lleialtat.jpg
ccbarceloneta.png
Agitart.jpeg
NYS.png