top of page

DANCE DIALOGUES

* Abhilash Ningappa

Abhilash Ningappa és un intèrpret, coreògraf i professor molt reconegut tant a l'Índia com a escala internacional. Fundador i Director Artístic de Play Practice Artists Residency a l'Índia, Abhilash té un postgrau a SEAD (Salzburg) i un postgrau a APASS (Estudis avançats d'interpretació i escenografia) (Bèlgica). A més, és practicant de ioga i professor d'arts marcials amb experiència a kalari payattu i dansa contemporània.

Abhilash ha rebut el premi Pecda a l'Arquitecte de l'autodestrucció i ha ensenyat en diversos estudis de dansa de tot el món. També ha coreografiat diverses obres i col·laborat amb altres artistes. Abhilash té una àmplia experiència en l'ensenyament de tallers de Story Boarding i “Encarnar la situació crítica”, una pràctica intensiva de moviment basada en els principis de les arts marcials. També ofereix tallers d'improvisació i composició centrats en la interpretació com a pràctica.

 

Fa cinc anys que Abhilash organitza el programa d'aprenentatge Play Practice i el programa de formació de professors Yoga Practice. El 2019 va llançar el primer taller d'arts marcials Fight Practice i organitza residències anuals per a artistes a l'Índia. En general, Abhilash Ningappa és un consumat professional de la dansa amb àmplia experiència en l'ensenyament i la coreografia. La seva passió i experiència el converteixen en una excel·lent addició a qualsevol programa o projecte de dansa.

EMBODYING CRITICAL SITUATION

(Taller d´improvisació i composició)

El taller d'Abhilash Ningappa se centra en la improvisació basada en els principis de les arts marcials. Ha desenvolupat un mètode i unes pràctiques úniques que permeten als ballarins prendre decisions i explorar les possibilitats del moviment a través de la composició. A través d'eleccions creatives, els ballarins poden recuperar i revisar moviments, donant lloc a la creació d'una actuació.


El taller comença amb una sessió d´escalfament que dóna pas a diverses pràctiques de moviment influenciades per les arts marcials i la dansa contemporània. Aquesta progressió condueix finalment a la pràctica de la improvisació.

La investigació d'Abhilash se centra en les percepcions sensorials i la relació amb els primers anys de vida i els records. Al seu taller, posa èmfasi en els fonaments del moviment, com la respiració, la velocitat i l'energia, involucrant l'estructura central del cos, influenciat per diferents mètodes de kalari payattu i altres arts marcials. L´atenció se centra en la relació del ballarí amb l´espai i la gent que l´envolta, creant una experiència única i personificada.
 

En general, el taller d'Abhilash Ningappa ofereix als ballarins un enfocament holístic i corporal de la improvisació basat en els principis de les arts marcials. A través del mètode únic, els ballarins poden desenvolupar les seves opcions creatives, ampliar les seves possibilitats de moviment i crear actuacions dinàmiques.

bottom of page